19 вересня 2021 р. 15:57

Через спорудження нової електропідстанції зміниться рух вулицями Одеси

Через спорудження нової електропідстанції зміниться рух вулицями Одеси

Компания ДТЕК "Одеські електромережі" веде роботи з підключення нової підстанції. Про це у відеоблозі розповів заступник Одеського міського голови Дмитро Жеман.

Це новий об'єкт, що немає аналогів в Одесі, запевнив посадовець. Підстанція "Чубаївка" допоможе місту розв'язати проблему постачання електроенергії у Київському районі. Віцемер підкреслив, що її введення в експлуатацію є вкрай важливим напередодні осінньо-зимового періоду. 

Водночас проведення робіт спричинить певні незручності для одеських автомобілістів. Справа у тому, що спорудження підстанції відбуватиметься в районі вулиць Водопровідна й Люстдорфська дорога. Дмитро Жеман заявив, що міська влада виставила жорсткі технічні умови як компанії ДТЕК, так і підрядній організації. Тому був розроблений таймінг робіт, а тимчасову схему дорожнього руху заступник міського голови назвав оптимальною у таких умовах. 

Отже, у місцях звуження доріг встановлять реверсивні світлофори. Це дозволить регулювати потік автівок в різних напрямках у години пік. Основні роботи здійснюватимуться у вихідні дні, коли трафік значно нижчий. Віцемер запевнив одеситів, що влада буде контролювати ДТЕК, зокрема, в частині відновлення дорожнього полотна після завершення робіт. 

Згодом Telegram-канал "Одеса.Офіційно" уточнив, що реверсивний рух з обмеженням швидкісного режиму буде організовано  на Люстдорфській дорозі - від вулиці Артилерійської до вулиці Бреуса. Його введуть з вечора 20 вересня 2021 року.

Раніше Кабінет Міністрів спільно з Фондом держмайна України до 31 серпня повинні виключити з переліку об'єктів великої приватизації та переліку об'єктів малої приватизації належать державі пакети акцій операторів систем розподілу електричної енергії (обленерго) з подальшою передачею їх в управління Міністерства енергетики. 

Електричний транспорт Одеси повністю обладнаний валідаторами, тож пасажири можуть розрахуватися за проїзд за допомогою мобільного телефону. Про це у своєму влозі повідомив заступник Одеського міського голови Дмитро Жеман

Проєкт нового Іванівського моста планують завершити у грудні 2021 року. Він передбачає подовження Іванівського шляхопроводу в бік Овідіопольської дороги та влаштування під ним руху кільцем. 

Фото: ДТЕК "Одеські електромережі"

Поділитися