30 березня 2021 р. 17:21

Бюджет Одеської області минулого року втратив мільярд гривень

Бюджет Одеської області минулого року втратив мільярд гривень

Загальні збитки бюджету Одеської області за минулий рік через COVID-19 та посуху становили близько 1 мільярда гривень.

Про це під час брифінгу повідомив голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький.  

Тож, за його словами, основним напрямом, на якому тепер планує сконцентруватися Одеська ОДА - це внутрішній валовий продукт. Голова ОДА зазначив, що адміністрація планує вирішувати цього року земельні та зарплатні питання. 

За словами Сергія Гриневецького, наразі Одеська область відстає від України за рівнем середньої заробітної плати на 2 тисячі гривень, а в галузі будівництва на 4 тисячі. 

Також голова ОДА зазначив, що в регіон став більш аграрним, виробляючи зерно та суттєва знижуючи виробництво кормів тощо. 

Нагадаємо, як пояснив під час брифінгу 18 березня заступник директора департаменту фінансів Одеської обласної адміністрації Олег Коровкін, через весняно-літні посухи значно зменшилися податкові надходження в бюджет, а на тлі пандемії витрати на охорону здоров'я постійно зростали. 

Також аналітики сервісу YouControl дослідили, чи вплинула пандемія за рік на відкриття або закриття компаній і в яких саме секторах та помітили, що Одеська область опинилася у п'ятірці лідерів за кількістю фізичних-осіб підприємців, які почали бізнес у 2020 році, а також за кількістю тих, що той бізнес закрили. 

Бюджет Одеси через пандемію недоотримав 779 мільйонів гривень. 

Поділитися