23 лютого 2021 р. 18:58

Будівникам з’єднувального каналу між Тилігульським лиманом і Чорним морем заплатять ще 38 мільйонів

Будівникам з’єднувального каналу між Тилігульським лиманом і Чорним морем  заплатять ще 38 мільйонів

Регіональний ландшафтний парк «Тилігульський» провів новий тендер для обрання компанії, якій заплатить за реконструкцію з’єднувального каналу між Тилігульським лиманом і Чорним морем на території колишнього Комінтернівського району Одеської області.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон відбувся 23 лютого і в ньому взяли участь три компанії:

  • ТОВ "Укргазифікація Південь",
  • ТОВ "Білд Констракшн Груп", 
  • ТОВ "Одесінтерм Плюс". 

Переможцем визнали ТОВ "Укргазифікація Південь", що згодилося працювати за 35 мільйонів 815,8 тисяч гривень. 

ТОВ "Укргазифікація Південь" зареєстрована в Одесі на вулиці Ільфа і Петрова. Його кінцевими бенефіціарами є ВолодимирСергій і Олександра Єрьоменки.

Це був вже вдруге скоригований тендер. Вперше аукціон за цим тендером із поміткою "коригування" відбувся в червні 2018 року. Тоді переможцем стало ТОВ "Укргазифікація Південь", що робило реконструкцію з 2016 року. Компанія погодилася працювати за скоригованим проєктом після підписання договору на суму 37 млн 460 тисяч гривень. Проте, угоду було розірвано, коли компанія отримала 12 мільйонів 396 тисяч гривень в односторонньому порядку.

Зазначимо, що в листопаді 2017 року тодішній голова Одеської обласної адміністрації Максим Степанов, відзвітував, що до моменту з'єднання Тилігульського лиману з Чорним морем залишилося близько місяця. Одеська обласна рада в жовтні 2016 року спрямувала 10 мільйонів на реконструкцію з'єднувального каналу між Тилігульським лиманом і Чорним морем. Проте, в серпні 2017 року, коли на реконструкцію вже витратили ці 10 мільйонів та ще 58 мільйонів, що спрямували на Ланшафтний парк, голові ОДА доповіли про брак коштів. Тоді йшлося про 31 мільйон і провели перше коригування тендеру. 

У грудні 2018 року осінні шторми занесли піском канал, що зв'язує Тилігульський лиман з морем.

Поділитися