24 червня 2021 р. 15:42

Будівництво соціального житла на Бочарова в Одесі подорожчало до 130 мільйонів

Будівництво соціального житла на Бочарова в Одесі подорожчало до 130 мільйонів

Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для пошуку підрядника, якому заплатять за будівництво житлового будинку № 29-б (буд.) в мкр. ІІІ-4-2 жилого району ім. Котовського. 

Відповідне розпорядження оприлюднено в системі електронних закупівель Prozorro.

Закупівля фінансуватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел не заборонених законодавством. Очікувана вартість закупівлі тепер складає 130 мільйонів 816,5 тисяч гривень, а відбутися аукціон має 12 липня. 

Зазначимо, що у квітні 2017 року управління вже шукало підрядника для цього будівництва. Тоді очікувана вартість закупівлі складала 87 мільйонів 424,3 тисячі гривень. В аукціоні чотири роки тому взяли участь дві компанії: приватне підприємство "Добробуд-Град" та ТОВ "Строительная компания "Градо-Строй". 

Переможцем визнали тоді приватне підприємство, яке погодилося працювати за 79,9 мільйонів гривень. Проте угоду було розірвано за домовленістю сторін, а компанія отримала лише 12 мільйонів 880,5 тисяч гривень. 

У 2019 році у звіті про виконання Комплексної програми будівництва і розвитку соціальної та інженерної інфраструктури міста Одеси на 2017-2019 роки повідомлялося, що здійснено коригування проєктно-кошторисної документації. Виконувались будівельно-монтажні роботи з облаштування цокольного поверху та каркасу першого поверху. Згідно з проєктом у будинку знаходитиметься 118 квартир загальною площею 6 тисяч 600,4 квадратних метри.

За звітний період на виконання робіт по об’єкту за рахунок коштів бюджету м. Одеси профінансовано 13 мільйонів 129,6 тисяч гривень.

Нагадаємо, у лютому 2020 року управління капітального будівництва пообіцяло завершити 15-річне будівництво будинку на Бочарова в тому самому 2020 році. 

У березні 2020 року управлінням капітального будівництва Одеської міської ради за рахунок бюджетних коштів проводилася закупівля квартир для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

У 2017 році перший заступник міського голови Одеси Анатолій Орловський доручив заступнику мера тоді Петра Рябоконя, який курирує будівництво, підготувати пакет документів про прийняття недобудованого будинку на вулиці Бочарова на баланс міста.

Поділитися