28 грудня 2021 р. 18:54

Бізнесмени цього року вдвічі більше цікавляться приватизацією державних об'єктів

Бізнесмени цього року вдвічі більше цікавляться приватизацією державних об'єктів

На Одещині тисячі об'єктів державної власності, які не використовуються, але можуть принести користь державі, виставляють на аукціони для передачі у приватні руки.

Про те, скільки об'єктів продали та здали в оренду у 2021 році, розповів начальник Фонду держмайна по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський в ефірі програми "Інтерв'ю дня" на "Першому міському".

Минулого року в середньому в аукціонах на придбання об'єктів державного майна брали участь 2,3 особи. Цього року кількість учасників збільшилася більш ніж у два рази - 5,4. На деяких об'єктах була конкуренція 12 осіб, відповідно зростає ціна. Так, минулого року Фонд держмайна в Одеській області продав об'єктів на суму близько 5 мільйонів гривень, цього року – 270 мільйонів гривень та ще 320 мільйонів отримано від оренди.

"Я бачу попит на ці активи. Це означає, що бізнес хоче вкладати гроші, викуповувати об'єкти і щось робити. Як наслідок – заробляти гроші на території області, платити податки, наймати працівників тощо. Ми не бачимо зниження попиту. Більше того, ми почали продавати значно більше об'єктів і ми почали процеси з оренди великих об'єктів у портах і бачимо велику зацікавленість. З боку стивідорів, з боку тих, хто займається логістикою. Крім того, що збільшиться прибуток до бюджету, - це Приплив зацікавленості інвесторів у бізнес для розвитку Одеси та себе в Одесі", - повідомив Олександр Славський.

Нагадаємо, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях визнало таким, що не відбувся, аукціон оренди чотирьох складів "Червоні пакгаузи" в одеському порту, в якому раніше попередньо визначив переможця.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях виставило на продаж Одеський науково-дослідницький інститут телевізійної техніки.

Фонд державного майна України виставив на аукціон єдиний майновий комплекс державного підприємства "Одеський спеціальний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут". 

Поділитися