30 березня 2021 р. 08:55

Більшість підприємців в Таїровській громаді не сплачують селищраді за угодами

Більшість підприємців в Таїровській громаді не сплачують селищраді за угодами

Більшість власників тимчасових споруд не сплачують податків за укладеними договорами, тож селищна рада планує розривати угоди з найбільш запеклими боржниками.

Про це повідомив секретар селищної ради Олександр Орлов. 

В Таїровській громаді завершено проведення інвентаризації тимчасових споруд та об’єктів зовнішньої реклами. В результаті було виявлено багато незаконних об’єктів. За його словами, не сплачують податки за угодами 70% підприємців.  

«Або підприємці заключають договори та сплачують податки, або демонтаж. Бюджет розвитку громади складає 158 мільйонів гривень, а якби не було заборгованостей та незаконно встановлених тимчасових споруд – ця цифра була б у два рази більша. І тоді в нас були б садочки, школи й інші соціальні об’єкти. Тому, якщо протягом тижня підприємці не укладуть договір – незаконні об’єкти будуть знесені», - зазначив секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов.

Раніше в Таїровській селищній раді було створено комісію з питань проведення інвентаризації та розміщення тимчасових споруд, об’єктів зовнішньої реклами на території ОТГ.

Нагадаємо, аналітики YouControl дослідили, чи вплинула пандемія за рік на відкриття або закриття компаній і в яких саме секторах та помітили, що Одеська область опинилася у п'ятірці лідерів за кількістю фізичних-осіб підприємців, які почали бізнес у 2020 році, а також за кількістю тих, що той бізнес закрили. 

У травні минулого року директорка департаменту Світлана Бедрега в ході засідання виконавчого комітету спрогнозувала, що бюджет недоотримає за пів року від 500 до 700 мільйонів гривень.

У березні виконком вирішив звільнити від плати за оренду твердого покриття та приміщень міськради тих підприємців, яким довелося закритися через карантин.

Поділитися