05 травня 2021 р. 19:20

Білоруси планують везти металопродукцію в Європу через Одесу

Білоруси планують везти металопродукцію в Європу через Одесу

Мінськ шукає нові транспортні можливості для експорту продукції білоруських підприємств, повідомляє міністерство транспорту і комунікацій Білорусі. 

Очільник зазначеного міністерства Аляксей Авраменка обговорив це питання з керівництвом Білоруського металургійного заводу. Під час зустрічі з'ясувалося, що Білоруське морське пароплавство готове створити логістичний ланцюг "річка-море"  і доставляти відповідну продукцію з міста Мазир, що на Прип'яті, через Одеський порт і сербське Смедерево у Європу. 

Нагадаємо, одеські фахівці беруть участь у відновленні порту Бейрут, де 4 серпня 2020 року вибухнуло майже три тисячі тонн аміачної селітри.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ростдорстрой» почало роботи з прокладення нової дороги, яка з'єднає територію Одеського морського торгового порту та дорогу М-28 Одеса – Южне, за 2 мільярди гривень.

У жовтні 2019 рокуАдміністрація морських портів отримала згоду на альтернативну дорогу в Одеський порт, повз платні майданчики «Євротермінал».

Керівника приватного акционерного товариства «Українське Дунайське пароплавство» Олексія Хомякова відсторонили від посади. Цьому передували події 3 березня 2021 року, коли група людей в камуфляжі та з нашивками Служби безпеки України  увійшла в будівлю управління Українського Дунайського пароплавства для проведення обшуків.

Поділитися