26 жовтня 2021 р. 13:51

Білгород-Дністровському порту повернули портопункт «Бугаз»

Білгород-Дністровському порту повернули портопункт «Бугаз»

Портопункт «Бугаз» Білгород-Дністровського морського порту повернутий у державну власність та відновить перевалку вантажів.

Про це повідомила в інтерв'ю Re:ports в.о. директора ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» БДМТП Оксана Кіктенко.

«Останні 7 років взагалі нічого з портопункту «Бугаз» не належало ДП "БДМТП". Тому що з 2013 року частина об'єктів перейшла на баланс АМПУ, а з 2015 року решту майна було передано в оренду приватній структурі. І держпідприємство не мало можливості там здійснювати будь-яку діяльність», - нагадала Кіктенко.

За її словами, за останнім часом підприємство-орендар не здійснювало жодної діяльності у портопункті.

"Спочатку вони робили якусь перевалку, потім мали конфлікти з держпідприємством, і останні три-чотири роки там взагалі нічого не здійснювалося. За останні чотири місяці, доки я там, не було взагалі жодного представника цієї компанії", — зазначила вона.

Влітку 2021 року ДП «БДМТП» отримало на баланс обидва портальні крани на причалах портопункту «Бугаз», які раніше перебували в оренді.

Нагадаємо, заступник голови Фонду держмайна України Тарас Єлейко розповів, що процедура приватизації Усть-Дунайського, Білгород-Дністровського та Скадовського портів планується в кінці 2021 - початку 2022 року.

Державна виконавча служба України зняла всі арешти з майна і банківських рахунків ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт». 

8 червня нову очільницю представили колективу Білгород-Дністровського морського торгівельного порту, нею стала Оксана Кіктенко

Поділитися