12 квітня 2021 р. 19:40

Аграріям Одещини виділять 25 мільйонів з бюджету області

Аграріям Одещини виділять 25 мільйонів з бюджету області

Одеська обласна рада передбачила виділення 25 мільйонів гривень в рамках програми підтримки агропромислового комплексу «Аграрна Одещина».

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Одеської обласної адміністрації Олег Муратов

За його словами, п'ята частина з цих грошей буде спрямована на часткову компенсацію за електроенергію для подачі на зрошувані землі, по три мільйони витратять на стимулювання розвитку тваринництва (на утримання однієї корови чи вівці) та на часткову компенсацію за придбання насіння вітчизняної селекції.

Близько 7 мільйонів гривень виділять на часткову компенсацію за придбання вітчизняної сільгосптехніки (компенсують 20-30% від вартості).

Окрім того, за даними видання Аgroportal,  з державного бюджету виділять цього року на допомогу аграріям Одеської області, які постраждали від посухи в 2020 році, 240 млн грн. Така сума буде виділятися на господарства, які обробляють до 50 га.

Нагадаємо, виплати в розмірі 8 тисяч гривень громадянам і бізнесу, які постраждали від посилених карантинних обмежень у «червоних» зонах, будуть здійснюватися автоматично після подання заявки на порталі або в застосунку "Дія". 

Раніше Одеська обласна адміністрація розробила пропозиції щодо компенсацій підприємцям, що постраждали через локдаун, проте ця допомога обтяжить місцеві бюджети.     

Середня заробітна плата в Одеській області в січні 2021 року становила 10 тисяч 995 гривень. За цим показником Одещина посіла 10 місце в Україні. 

Нагадаємо також, що Одеська область може вийти з «червоної» зони карантинних обмежень за п'ять днів, проте, найвірогідніше, вона перебуватиме в ній два чи навіть три тижні

Поділитися