19 липня 2020 р. 10:17

За ямковий ремонт доріг Одеської області заплатять 58 мільйонів

За ямковий ремонт доріг Одеської області заплатять 58 мільйонів

Служба автомобільних доріг в Одеській області оголосила тендер для пошуку підрядної організації якій заплатять за експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення в Одеській області. 

Відповідно до інформації оприлюдненої в системі електронних закупівель Prozorro, мова йде про ямковий ремонт пневмо-струменевим методом. 

Аукціон з очікуваною вартістю закупівель в 58 мільйонів гривень має відбутися 22 вересня. Компанія-переможець повинна буде відремонтувати ями та тріщини глибиною від двох до п'яти сантиметрів. При цьому п'ятисантиметрових на площі в 75 тисяч квадратних метрів, а двосантиметрових на площі 45 тисяч квадратних метрів. Тріщини та ями глибиною у три та чотири сантиметрі також мають відремонтувати на площах по 30 тисяч квадратних метрів. 

За даними Укавтодору,  пнемо-струменевий метод вважається ефективним способом ліквідації ямковості. Одна дорожня машина (з робочим «органом» – пневмо-гідравлічною гарматою) поєднує кілька операцій, що значно спрощує технологічний процес. На місці укладання виконуються роботи з очистки вибоїн та тріщин; приготування та змішування бітумних емульсій із щебенем; заповнення вибоїн та тріщин сумішшю під стисненим повітрям; ущільнення щебеню, змішаного з емульсією, без додаткових ущільнюючих машин (котків). Ямковий ремонт струменевим методом асфальтобетонного покриття виконується при глибині ям (вибоїн, тріщин, просадок тощо) до 5 см, при температурі повітря не нижче +5 °С (за нижчих температур використовується додаткове зимове обладнання). 

Нагадаємо, служба автомобільних доріг в Одеській області не змогла провести тендер для вибору підрядника, з яким заплатять за поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-16-18 / Р-33 / - Роздільна - Єреміївка - / М-05 /.

Поділитися