11 вересня 2020 р. 20:22

За пристосування для сучасного використання підвалу ОНМедУ заплатить 85 мільйонів

За пристосування для сучасного використання підвалу ОНМедУ заплатить 85 мільйонів

Одеський національний медичний університет оголосив тендер для вибору підрядника, якому заплатят за ремонтно-реставраційні роботи з пристосуванням для сучасного використання підвалу і кафедр травматології та ортопедії будівлі-пам’ятки. 

Відповідна інформація оприлюднена в системі електронних закупівель Prozorro.

Йдеться про будівлю на вулиці Пастера, 9. Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 85 мільйонів 527,5 тисяч гривень відбудеться 5 жовтня. 

Строк виконання робіт - 31 грудня 2021 року. 

Нагадаємо, нещодавно ГУ ДСНС в Одеській області було складено акт перевірки  приміщень та будівель Одеського медуніверситету щодо невідповідності умов технічним вимогам пожежної безпеки. 4 серпня Одеський окружний адміністративний суд  повністю зупинив  експлуатацію об`єктів Одеського національного медичного університету шляхом їх відключення від джерел електропостачання. Проте виш оскражує це рішення, про що повідомляється на офіційному сайті університету. 

В квітні виконуючим обов'язки ректора Одеського національного медичного університета МОЗ призначило Руслана Вастьянова, який до цього обіймав посаду завідувача кафедри загальної та клінічної паталогічної фізіології цього навчального закладу.

Нагадаємо, в 2018 році Уляна Супрун, котра виконувала обов'язки міністерки охорони здоров'я, звільнила ректора Одеського медуніверситету Валерія Запорожана. Причиною його звільнення стало те, що Запорожан відмовився пустити комісію МОЗ та надати їй необхідні документи для перевірки.

Сам Запорожан пішов на лікарняний і подав до суду на Міністерство охорони здоров'я. При цьому він призначив в.о. керівника університету чинного проректора Юрія Бажору. Міністерство призначило в.о. ректора Одеського національного медичного університету Костянтина Аймедова.

Пізніше керівники з боку прихильників Запорожана і міністерства змінювалися, донедавна обов'язки ректора виконував Юрій Сухін, якого також вважають прибічником колишнього ректора Валерія Запорожана.

Також нагадаємо, що наприкінці січня 2020 року заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль підписав розпорядження про визнання таким, що втратив чинність, наказу Уляни Супрун про звільнення ректора Одеського національного медичного університету Валерія Запорожана. Через це Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження стосовно заступника міністра.

У березні 2020 ЗМІ повідомили, що СБУ провела обшуки у будинку ексректора Одеського медуніверситету Валерія Запорожана.

Поділитися