06 лютого 2020 р. 20:15

З Одеської залізниці відправили експериментальний контейнерний поїзд до Роттердаму

З Одеської залізниці відправили експериментальний контейнерний поїзд до Роттердаму

Поїзд складом 40 контейнерів днями подолав прямий експериментальний маршрут зі станції Нікель-Побузький регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» до станції CTT Rotterdam за дев'ять діб.

Про це повідомили в пресслужбі «Укрзалізниці».

Поїзд вирушив 23 січня о 22:00. До станції призначення він прибув 2 лютого 2020 року о 12:00. Відправник - транспортна компанія «Глобал Оушен Лінк». Залізничними операторами виступили АТ «Укрзалізниця», PKP Cargo та PCC Intermodal.

За словами заступника директора регіональної філії «Одеська залізниця» з логістики та роботи з поромами Івана Ємця, унікальність даної відправки полягає у тому, що перевезення було здійснене за новим маршрутом через прикордонний перехід Мостицька-2/Медика безпосередньо до станції Роттердам.

Час транзиту по території України становив одну добу, а загальний час руху трохи більше 9 діб. Залізничники впевнені, що за сприятливих умов реально виконати таке перевезення можливо у термін 5-7 діб. До прикладу, перевезення морем у цьому напрямку може займати від 20 до 30 діб. 

Нагадаємо, потягом з Києва до Одеси в 2019 році скористалися понад 900 тисяч осіб, і це стало п'ятим за популярністю напрямком серед маршрутів «Укрзалізниці».

 

Поділитися