23 вересня 2020 р. 19:15

YouControl віддав Одещині четверте місце в ТОП-5 регіонів з концентрацією великих платників податків

YouControl віддав Одещині четверте місце в ТОП-5 регіонів з концентрацією великих платників податків

Аналітики YouControl перевірили дані про великих платників опубліковані Державною фіскальною службою України в січні та визначили, що не всі з них «дожили» до вересня.

За даними аналітиків, з тих компаній, які є зараз активними, тобто не перебувають у процесі припинення, найбільша кількість зареєстрована в Києві — 732 юрособи.

З великим відривом як від столиці, так і від третього місця, йде Дніпропетровська область, яка є місцем прописки 141 юрособи. «Бронза» дісталась Київський області з 86 юрособами. П'ятірку замикають Одеська та Львівська області з 71 та 66 компаніями відповідно. Варто також зауважити, що 15 юросіб зі списку великих платників податків є філіями «Укрзалізниці» або іноземних компаній.

Близько чверті великих платників працюють у галузі оптової торгівлі (405 юросіб), яка є однією з найбільш прибуткових за фінансовими даними 2019 р. У чотири рази менше, а саме 115 юросіб з енергетичної галузі, що також є логічним з огляду на монополізацію цього сегменту. Далі у списку найбільш популярних видів діяльності йдуть роздрібна торгівля та виробництво продуктів харчування з приблизно однаковою кількістю: 87 та 82 юрособи відповідно. З найменш популярних — по одному представнику у списку — є юрособи з таких галузей, як азартні ігри, ветеринарна діяльність, мистецтво, наукова діяльність, держуправління, текстильна промисловість.

Нагадаємо, 9 квітня сервіс YouControl разом із представниками держструктур та громадських організацій презентував інтерактивну карту, котра показує рівень забезпечення лікарень та динаміку поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), а 29 квітня Аналітики YouControl розробили додатковий інструмент до своєї карти забезпечення лікарень першої хвилі в боротьбі з коронавірусом - прогноз захворюваності, забезпечення лікарень та додали дані про лікарів, що захворіли на COVID-19. 

Поділитися