21 грудня 2020 р. 12:24

Європейський банк надасть 290 мільйонів євро на трасу Одеса-Київ

Європейський банк надасть 290 мільйонів євро на трасу Одеса-Київ

«Укравтодор» уклав угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку, за якою планує отримати гроші на відновлення 275 кілометрів траси Київ – Одеса та будівництва нової траси в обхід Львова.

Про це повідомив голова підприємства, Олександр Кубраков.

За його словами, фінансування ЄБРР складатиметься з трьох траншів – два з них сумою €290 млн будуть використані для реконструкції 275 км автошляху M-05 Київ – Одеса, третій – €160 млн для фінансування будівництва 24-кілометрової північної ділянки кільцевої об’їзної дороги навколо Львова.

З коштів ЄБРР також буде профінансовано стратегічну оцінку дорожньої безпеки в масштабах національної мережі автодоріг з метою визначення та пріоритизації найбільш небезпечних ділянок для втілення заходів пом’якшення ризиків. Частина коштів буде використана для впровадження систем управління впливами важкого транспорту.

Нагадаємо, Комісія муніципалітету відхилила всі пропозиції компаній, які брали участь в тендері на закупівлю рухомого складу для одеського КП «Міськелектротранс».

Йдеться про машини, придбання яких передбачено за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку щодо проєкту «Міський громадський транспорт України II».

Це спільний проект України і Європейського інвестиційного банку. Останній виділяє країні 200 мільйонів євро кредиту на пільгових умовах під державні гарантії для оновлення парків громадського транспорту в різних містах України. В рамках першого проекту Одеса отримала кредит на маршрут «Північ-Південь». Зокрема, 20 мільйонів євро на придбання трамваїв для цього маршруту.

Поділитися