30 вересня 2020 р. 21:24

Військові зупинили аукціон з продажу своєї нерухомості за допомогою суду

Військові зупинили аукціон з продажу своєї нерухомості за допомогою суду

Суд за клопотанням Військової прокуратури Одеського гарнізону зупинив аукціон та заборонив відчуження нерухомого майна військового містечка № 210.

Як повідомили у пресслужбі прокуратури, інформацію про продаж 13,4 тис. кв. м нерухомості в Одесі на вул. Світанку, 47, яка перебуває на балансі Квартирно-експлуатаційного відділу Одеси, військова прокуратура виявила у серпні 2020 року, під час моніторингу електронного ресурсу «Система електронних торгів арештованим майном».

У ході досудового розслідування, невідкладно розпочатого за ч. 3 ст. 425, ч. 4 ст. 190 КК України встановлено, що через безконтрольність квартирно-експлуатаційних органів МО України у жовтні 2019 року майновий комплекс військового містечка був переданий громадянкою В. як застава банку. Право власності на це майно оформлене нею у листопаді 2011 року.

З метою погашення її боргів перед банком на 10 вересня було заплановано проведення процедури публічних торгів. Вартість лоту визначено в сумі 9,6 млн гривень. При цьому орієнтовна вартість земельної ділянки, на якій розташована вказана нерухомість, перевищує 80 мільйонів гривень.

Наразі готується позов про визнання недійсним свідоцтва про право власності громадянки на майновий комплекс військового містечка, скасування державної реєстрації її права власності, витребування нерухомого майна на користь Міністерства оборони України та визнання права власності за державою в особі Міністерства оборони України.

Таким чином, військова прокуратура не допустила реалізацію схеми незаконного відчуження нерухомого військового майна та попередила подальшу втрату земельної ділянки.

Нагадаємо, Фонди, які належать Міністерству оборони України, незаконно зареєстрували та виставили на продаж як арештоване майно.

Військова прокуратура Південного регіону України підозрює у можливих зловживаннях представників Міністерства оборони України під час будівництва житла для військовослужбовців.

Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України також у серпні поточного року здійснила вступ у справу за позовом приватної будівельної компанії до Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України, як замовника будівництва, про зобов`язання виконати умови договору щодо організації роботи з прийняття до експлуатації багатоквартирного житлового комплексу з підземним паркінгом та адміністративною будівлею на Італійському бульварі в Одесі.

Нагадаємо також, що суд поновив право власності територіальної громади на земельну ділянку вартістю майже 3,5 мільйони гривень та площею 2 тисячі 220 квадратних метрів по вулиці Виїзній у Малиновському районі міста.

Поділитися