24 грудня 2020 р. 15:06

Від приватизації великих держпідприємств Кабмін планує отримати більше 12 мільярдів у 2021 році

Від приватизації великих держпідприємств Кабмін планує отримати більше 12 мільярдів у 2021 році

Уряд планує пришвидшити процес приватизації, тому пропонуватиме Верховній Раді зняти обмеження на продаж низки об’єктів.

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вступного слова на засіданні Уряду 23 грудня.

За його словами, ідеться про велику приватизацію п'яти теплоелектроцентралей, трьох обленерго, підприємства «Більшовик», Одеського припортового заводу, Об’єднаної гірничо-хімічної компанії, «Президент-готелю». Відповідний законопроєкт Кабінет міністрів схвалив під час засідання.

«Цим законопроєктом пропонується розблокувати «Велику приватизацію» у 2021 році. Запланований продаж великих державних підприємств дасть змогу збільшити надходження до бюджету до 12 млрд грн», — зазначив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, у лютому Одеська область увійшла в топ-10 рейтингу регіонів - 2019 за обсягами надходжень до місцевих бюджетів через електронні аукціони «Прозорро.Продажі». 

Нагадаємо також, що у вересні Кабінет міністрів України в ході засідання протягом 9 вересня затвердив план пріоритетних дій уряду на 2020 рік, доручивши Фонду державного майна забезпечити приватизацію Одеського припортового заводу до кінця грудня 2020 року.

Зазначимо, що в грудні минулого року Фонд державного майна України вперше оприлюднив повний перелік всіх об'єктів, що підлягають приватизації.

Поділитися