21 квітня 2020 р. 21:13

В Одесі закриють ринки

В Одесі закриють ринки

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів сьогодні, 21 квітня, селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій щодо ситуації з поширенням коронавірусу та нагальних питань регіональної політики.

Про це повідомляє пресслужба Офісу глави держави.

Під час наради піднімалося питання роботи ринків. Як з'ясувалося, станом на сьогоднішній ранок продовжували працювати ринки в Одесі та Харкові, оскільки очільники цих міст не ухвалили рішення про їхнє закриття.

«Ми піднімемо це питання більш серйозно з президентом і міністром внутрішніх справ», – зазначив Андрій Єрмак.

Пізніше в Одеській міській раді відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Одним із рішень комісії стало закриття роздрібних ринків у місті.

"Тимчасово зупинити роботу роздрібних ринків у місті Одеса до скасування відповідних заборон та обмежень, передбачених протоколом засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 17 квітня 2020 року та протоколом комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської обласної державної адміністрації від 14 квітня 2020 року № 13", - йдеться у протоколі засідання.

Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради має повторно попередити суб’єктів господарювання, незалежно від форми власності, про необхідність дотримання протиепідемічного режиму щодо заборони функціонування роздрібних ринків. 

Також в мерії вирішили перенести поминальні дні на 6 червня - Троїцьку батьківську поминальну суботу.

Нагадаємо, ще минулого тижня у багатьох райцентрах Одещини почали закривати продовольчі ринки. Одеська ОДА вимагала закрити ринки на території всієї області, проте в Одесі їх так і не закрили.

Фото на головній: Одеська міськрада

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися