28 грудня 2020 р. 20:23

В Одеському облавтодорі аудитори виявили фінансових порушень більш ніж на 7 мільйонів

В Одеському облавтодорі аудитори виявили фінансових порушень більш ніж на 7 мільйонів

Працівники Південного офісу Держаудитслужби завершили ревізію фінансово-господарської діяльності дочірнього підприємства «Одеський облавтодор» ПАТ «ДАК "Автомобільні дороги України"».

Як зазначили у пресслужбі Південого офісу, ревізією встановлено фінансові порушення, що призвели до втрат підприємства на загальну суму 7,5 млн грн.

Аудитори перевіряли роботи з експлуатаційного утримання та поточного ремонту автомобільних доріг державного та місцевого значення. На відрізку автодороги загального користування місцевого значення Ганнівка – Новоселівка Одеської області роботи з поточного та дрібного ремонту виконувала субпідрядна організація. Під час робіт понаднормово використано щебеню на загальну суму 3,6 млн грн.

Контрольними обстеженнями та перевіркою правильності застосування одиничних розцінок, урахованих в актах, щодо іншої субпідрядної організації встановлено завищення обсягів та вартості виконаних робіт із поточного ремонту на загальну суму 650 тис. грн.

Виявлено розбіжності у кількості та вартості будівельних матеріалів, а також ресурсів, спожитих будівельними машинами, та інші порушення.

Окрім того, підприємство втратило майже 3 млн грн через невикористання свого права на відшкодування плати за оренду машин, механізмів, за виготовлення асфальто-бетонної суміші, ненарахування боржникам штрафних санкцій, що передбачені умовами договорів, за якими минув строк позовної давності.

Нагадаємо, Південний офіс Державної аудиторської служби скерував листа Одеському міському голові Геннадію Труханову про порушення, виявленні в результаті ревізії комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси».  

Упродовж 11 місяців 2020 року працівники Південного офісу Держаудитслужби за результатами ревізій виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 299,3 мільйони гривень. 

Поділитися