10 листопада 2020 р. 21:28

В Одеській області за жовтень стало на 2 тисячі нових підприємств більше

В Одеській області за жовтень стало на 2 тисячі нових підприємств більше

За жовтень 2020 року започаткували свою справу 2 тисячі 43 платники податків, в тому числі 395 юридичних осіб та 1 тисяча 648 фізичних осіб-підприємців.

Як зазначили у податковій службі області, однією із складових зростання кількості платників податків є покращення сервісного обслуговування і впровадження Е-сервісів.

Станом на 1 листопада на обліку в органах податкової служби Одещини перебуває 231,7 тисяч платників податків, що на 2,1 тис. більше аналогічного періоду 2019 року. Із загальної кількості суб’єктів господарювання 94,8 тис. юридичних осіб та 136,9 тис. фізичних осіб – підприємці.

Зокрема новостворених взято на податковий облік в регіоні 17 тис. платників податків, з них 3,1 тис. юридичних осіб та 13,9 тис. фізичних осіб-підприємців.

Нагадаємо, аналітики YouControl перевірили дані про великих платників, що опубліковані Державною фіскальною службою України в січні, та визначили, що не всі з них «дожили» до вересня. За даними аналітиків, з тих компаній, які є зараз активними, тобто не перебувають у процесі припинення, найбільша кількість зареєстрована в Києві — 732 юрособи. 

Нагадаємо також, що загальна площа земельних ділянок, які знаходяться у власності та користуванні юридичних осіб по Одеській області (за винятком площі паїв фізичних осіб) складає 303,7 тисячі гектарів.

Поділитися