02 жовтня 2020 р. 13:11

В Одеській обладміністрації пояснили, навіщо в Одесі ще одна вірусологічна лабораторія

В Одеській обладміністрації пояснили, навіщо в Одесі ще одна вірусологічна лабораторія

Райони Одеської області наразі в повній мірі не забезпечені можливістю робити тести для виявлення вірусів зокрема й короновірусу, тому лабораторія, яку планує побудувати Одеська обласна адміністрація не буде конкурентом для міської лабораторії.

Про це під час брифінгу повідомила директорка департаменту охорони здоров'я ОДА Наталія Одарій-Захар'єва

«Для тих, хто можливо не знає, там є шкіро-венерологічний диспансер зі своєю землею, з дозволом на будівництво. Земля Одеської обласної ради, кошти виділені офіційно. Якщо там буде лабораторія, вона не буде нікому конкурентом. Ви бачите, що наразі відбувається. В нас працює один лабораторний центр, тому що протичумний не працює і цих суперечое не повинно бути. Бо місто і район - один регіон», - зазначила вона. 

Нагадаємо, спалах коронавирусу серед персоналу Українського науково-дослідного протичумного інституту імені І.І. Мечникова спричинив тимчасову зупинку роботи вірусологічної лабораторії.

Нагадаємо також, що в одеській мерії вирішили, що будівництво лабораторії, яка буде робити тести полімеразної ланцюгової реакції, передбачуване Департаментом охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації, на території міської клінічної лікарні №11 є недоцільним.

Департамент охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації звернувся до Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради з проханням виділити земельну ділянку на вулиці Воробйова на території міської клінічної лікарні №11 для будівництва лабораторії, яка буде робити тести на полімеразної ланцюгової реакції. І це викликало обурення у міського голови Геннадія Труханова.

Між тим, на початку вересня Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для вибору підрядника, який відремонтує приміщення інфекційної лікарні під лабораторію для проведення ПЛР-тестів. Аукціон відбувся 17 вересня. Переможцем визнали ООО «Олимп Буд Девелопмент», що зголосилось працювати за 7 мільйонів 249 тисяч гривень.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі

Поділитися