03 листопада 2020 р. 20:36

В Чорноморську відремонтують переправу за 10 мільйонів

В Чорноморську відремонтують переправу за 10 мільйонів

Чорноморська філія Державного підприємства «Адміністрація морських портів України» (Адміністрація морського порту Чорноморськ) оголосило тендер для обрання підрядника, який зробить капітальний ремонт берегових сполучень будівель та споруд понтонної переправи.

Відповідна інформація опублікована в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон з очікуваною вартістю закупівель в 10 мільйонів 179,7 тисяч гривень має відбутися 20 листопада. Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 31 грудня 2021 року. 

Нагадаємо, співробітники поліції розпочали кримінальне провадження у відношенні ТОВ «Південьтрансбуд», через недопущення аудиторів до перевірки документації стосовно будівництва моста через Сухий лиман з підходами в села Малодолинське на автомобільній дорозі «Одеса – Чорноморськ». 

В серпні переможцем аукціону, проведеного Службою автомобільних доріг в Одеській області, для вибору підрядника, якому заплатять за завершення будівництва моста через Сухий лиман, назвали ТОВ «Ростдорстрой».

В червні Кабінет міністрів України підтримав ініціативу з передачі моста через лиман з балансу Чорноморської міської ради на баланс Державного агентства автомобільних доріг. 

Раніше голова Одеської обласної адміністрації Максим Куций затвердив скоригований проєкт будівництва мостового переходу через Сухий лиман з підходами до села Малодолинське на автомобільній дорозі «Одеса-Чорноморськ».

У вересні 2018 року тодішній голова Одеської обласної адміністрації Максим Степанов підписав розпорядження про затвердження проєктної документації будівництва моста через Сухий лиман з підходами у село Малодолинське на автомобільній дорозі «Одеса-Чорноморськ». Тоді вартість будівництва збільшилася до 217 мільйонів 29 тисяч 540 гривень. Тобто на 85 мільйонів 389 тисяч 676 гривень в порівнянні з проєктом, затвердженим 22 лютого 2016 року.

Депутати Чорноморського міської ради проголосували за передачу моста через Сухий лиман на трасі М-27 «Одеса-Чорноморськ» на баланс «Укравтодору».

Управління капітального будівництва Чорноморської (Іллічівської) міської ради Одеської області 6 жовтня 2016 року за результатами тендеру замовило товариству з обмеженою відповідальністю «Південьтрансбуд» будівництво моста через Сухий лиман з підходами в село Малодолинське. Згідно з оголошенням, за будівництво компанія отримала 100 мільйонів 460 тисяч гривень.

Нагадаємо також, що Чорноморська міська рада у вересні 2017 року одержала з державного бюджету 57 млн ​​грн на міст через Сухий лиман.

Про будівництво цього моста заговорили ще в 2008 році, оскільки зараз через лиман можна проїхати тільки по аварійній понтонній переправі, по якій не можуть їздити вантажівки важче 20 тон. Однак будівництво моста постійно відкладалося через відсутність фінансування.

Поділитися