02 липня 2020 р. 10:54

Фонд гарантування вкладів оскаржуватиме арешт стадіона "Чорноморець"

Фонд гарантування вкладів оскаржуватиме арешт стадіона "Чорноморець"

Слідчий суддя Шевченківського районного суду 11 червня наклав арешт на майже проданий одеський стадіон «Чорноморець», що, звісно не влаштовує Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, бо нарешті 21-ша спроба продати стадіон виявилася вдалою, а арешт може зірвати підписання угоди. 

Про це повідомили у пресслужбі ФГВФО.   

Як повідомлялося раніше, 22 травня на відкритому аукціоні з 21-ї спроби Фонду вдалося продати стадіон «Чорноморець» в Одесі, що належить неплатоспроможному АТ «Імексбанк». Покупцем  стала американська компанія ALLRISE CAPITAL INC., яка сплатила 193,7 млн грн. Кошти надійшли на рахунок банку і повинні бути виплачені його кредиторам.

Покупець і АТ «Імексбанк» розпочали підготовку до укладення нотаріального договору купівлі-продажу, однак суддя наклав арешт і угода може «зірватися». 

«Положення Кримінального процесуального кодексу України та Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» прямо забороняють накладення арешту на майно, що належить неплатоспроможному банку. Водночас найбільш дивним у діях слідчого судді є той факт, що саме він раніше вже скасовував арешт на інші активи АТ «ІМЕКСБАНК». При цьому арешт стадіону неодноразово було визнано незаконним ухвалами Київського апеляційного суду. Зважаючи на обмежені строки ліквідації банку, а також на ще більш обмежені строки на укладення угоди купівлі-продажу, внаслідок чергового необґрунтованого арешту на майно кредитори банку можуть втратити можливість задовольнити свої вимоги за рахунок надходжень від продажу. Подібні судові ухвали завдають серйозної шкоди інвестиційній привабливості України, адже жоден інвестор не буде вкладати кошти в економіку держави, де суд, незважаючи на наявність прямої заборони закону та вже скасованого арешту, повторно арештовує майно неплатоспроможного банку і унеможливлює оформлення права власності», - повідомили у фонді.

Нагадаємо, раніше фонд повідомляв, що спосіб переведення стадіону «Чорноморець» у заставу за кредитами в АТ «Імексбанк» і подальші судові позови навколо нього обумовили складність продажу цього об’єкту. 

Поділитися