19 січня 2020 р. 17:06

Слідами Порошенка: на Одещині утворили нову Раду розвитку громад

Слідами Порошенка: на Одещині утворили нову Раду розвитку громад

Голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций підписав розпорядження про утворення Ради розвитку громад і територій Одеської області.

Документ оприлюднено на офіційному сайті ОДА.

Відповідно до нього, метою нового органу є "сприяння налагодженню ефективної взаємодії місцевих органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування у питаннях вироблення пріоритетів та механізмів сталого розвитку територіальних громад з урахуванням стандартів Європейської хартії місцевого самоврядування та новітніх підходів у сфері регіонального розвитку, вирішення проблемних питань соціально-економічного розвитку адміністративно-територіальних одиниць Одеської області".

Очолив раду сам голова Одеської обласної державної адміністрації, також до неї увійшли його заступники, голова Одеської обласної ради та його заступники, голови постійних комісій Одеської обласної ради і керівники депутатських фракцій, голови районних державних адміністрацій і райрад, Одеський міський голова та міські голови міст обласного значення, а також голови об’єднаних територіальних громад та низка чиновників ОДА. При цьому всі, хто мають обрані посади, увійдуть до Ради лише за згодою.
                        
Відповідно до положення про Раду, вона має право запитувати від місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадських об'єднань необхідні інформацію, документи і матеріали; утворювати тимчасові робочі групи, інші робочі органи для розроблення та детального опрацювання окремих питань; запрошувати на свої засідання керівників і представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та експертів; залучати для розгляду питань, що належать до компетенції Ради, працівників місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками), а також незалежних експертів (за їх згодою); організовувати та проводити конференції, «круглі столи» тощо.

Чим ця Рада буде відрізнятся від Ради регіонального розвитку, утвореної позаминулого року під егідою тодішнього президента Петра Порошенка, наразі достеменно не відомо. Нагадаємо, що тоді розпорядження "Про утворення Ради регіонального розвитку в Одеській області" видав голова ОДА Максим Степанов - 21 листопада 2018 року.

Поділитися