28 липня 2020 р. 13:23

Пул активів «Дельта Банку» в Одеській області знову виставили на торги

Пул активів  «Дельта Банку» в Одеській області знову виставили на торги

Аукціон з продажу пулу активів АТ «Дельта Банк» запланований на 30 липня на майданчику «Дебтекс Україна» (DebtX). У складі пулу – 14 прав вимоги за кредитними договорами та сім майнових прав за кредитами, а також дебіторська заборгованість.

Про це повідомили у пресслужбі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

У забезпеченні за кредитами – об`єкти з переробки сільськогосподарської продукції в Одеській області. Деякі активи перебувають у заставі Національного банку й АТ «Укрексімбанк».

Початкова ціна лоту – 541 млн 480 тис. грн. Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону.

Йдеться про продаж саме кредитів і прав вимоги, тобто боргів, а не безпосередньо об’єктів нерухомості чи майна у заставі за ними. Це означає, що при купівлі цих активів інвестор отримує можливість працювати з проблемними кредитами.

Зокрема, в заставі за кредитами у складі пулу: комерційна нерухомість загальною площею 39,354 кв. м. та земельна ділянка площею 8,58 га, на якій розташована ця нерухомість; діючий олійно-жировий виробничий комплекс із доступом до під'їзної залізничної колії та морського транспортного порту; 5,4 га земель комерційного призначення, на яких передбачалося будівництво морського комплексу з перевантаження зернових та двостороннього пірсу; діючий олійно-жировий комбінат із виробництва маргарину, соняшникової олії та майонезу, розташований на 5,34 га промислових земель поруч із залізничними коліями. Всі ці об’єкти розташовані в Одеській області.

Раніше ці активи понад 20 разів торгувалися як окремо, так і в складі пулу в системі ProZorro.Продажі та на майданчику міжнародного консультанта.

Голландським називають аукціон, в ході якого спочатку оголошується найвища ціна на товар, що продається, а потім ставки знижуються до тієї, на яку погодиться перший покупець, якому і продається товар. Отримав свою назву в силу широкого поширення в Нідерландах. Характерна особливість в тому, що це оптовий аукціон, на якому продавець може виставляти багато одиниць товару одночасно.

Нагадаємо, раніше Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планував провести аукціон з продажу пулу активів АТ «Дельта Банк» 25 червня на майданчику «Дебтекс Україна» (DebtX).

Поділитися