26 серпня 2020 р. 08:59

Біля київського вишу хочуть встановити пам'ятник еталонному чорнозему з Одещини

Біля київського вишу хочуть встановити пам'ятник еталонному чорнозему з Одещини

Професор Київського університету біоресурсів Віктор Забалуєв ініціював встановлення біля будівлі вищу пам'ятника українському чорнозему.

Після довгих пошуків - еталон українського чорнозему професор знайшов в Любашівці Одеської області, повідомляє ТСН.

На пошуки еталону чорнозему Віктор Забалуєв витратив не один рік. Він давав завдання студентам досліджувати землю в своїх областях. Агрономи переконують, що у Любашівці один із найкращих  ґрунтів в Україні. 

Землю для пам'ятника вже й викопували, але куб для постамента висох та розсипався. Нині професор вивчає методи бальзамування чорнозему і шукає спонсора, який би профінансував витрати на встановлення першого пам'ятника українській землі. 

Нагадаємо, загальний розмір проблемного кредитного портфелю аграріїв Одеської області (без урахування відсотків) складав 338 млн грн. Однак вдалося досягти 80% позитивних рішень на отримані заявки щодо реструктуризацї кредитних зобов’язань від одеських сільськогосподарських підприємств.

Нагадаємо також, що одеським аграріям заплатять компенсацію з держбюджету до 5 тисяч за гектар загиблого від посухи врожаю.

Нагадаємо, в Одеській області за січень-червень 2020 року зафіксовано найбільше падіння  фізичного обсягу виробництва продукції сільського господарства.

Поділитися