06 травня 2020 р. 12:38

Президент сподівається, що Україні дадуть 450 мільйонів євро на дорогу Київ – Одеса

Президент сподівається, що Україні дадуть 450 мільйонів євро на дорогу Київ – Одеса

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) затвердить у липні кредит Укравтодору у розмірі 450 млн євро на новий проєкт, що передбачає подальшу реконструкцію дороги М05 Київ – Одеса.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента за результатами телефонної розмови Володимира Зеленського з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті

Також президент обговорив з президентом ЄБРР будівництво північної об'їзної дороги Львова. Разом з додатковими 450 млн євро від Європейського інвестиційного банку це дасть змогу швидко розпочати ці два важливі логістичні проекти.

Раніше Європейський інвестиційний банк погодився з тим, що всі кредити, які отримає Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор»), будуть спрямовані на трасу Одеса - Київ.

У грудні минулого року Верховна Рада України ратифікувала дві угоди з Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції та розвитку на загальну суму 327 мільйонів євро.

У листопаді тодішній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук підписав два документа на загальну суму 900 млн євро щодо проєкту співфінансування Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) і Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) будівництва українських доріг.

А у вересні екс-голова Державного агентства автомобільних доріг України Славомир Новак заявив, що в 2020 році на кошти європейських банків повинні почати ремонт траси Київ - Одеса.

Поділитися