02 березня 2020 р. 21:21

Прем'єр очікує, що у лютому українці заплатять рекордно низьку суму за тепло

Прем'єр очікує, що у лютому українці заплатять рекордно низьку суму за тепло

Більше половини українців, які користуються індивідуальним опаленням, цьогоріч за лютий заплатять за опалення  на 40% менше, ніж за лютий 2019 року.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на брифінгу у Будинку уряду 2 березня.

«У лютому українці заплатять рекордно низьку суму за тепло не лише за цю зиму, а й за останні роки. Це результат роботи команди президента, парламенту, уряду; багато факторів, які вплинули на зниження вартості платіжки», - сказав голова уряду.

Він наголосив, що зменшення «платіжки» відбулося завдяки розробленому урядом механізму для  теплопостачальників, а також конкурентного механізму ціноутворення на газ, в той час, як раніше тарифи регулювалися державою «вручну».

Крім того, він наголосив, що Уряд буде продовжувати політику енергоефективності, щоб в українців зменшувалися витрати на комунальні послуги.

Нагадаємо, ізмаїльське комунальне підприємство «Теплокомуненерго» відкоригує рахунки, що надійшли містянам, для оплати опалення в лютому. 

Нагадаємо також, що за даними Кабінету міністрів України мешканцям Одеської області перерахували вартість опалення за грудень 2019 року загалом на 59%. Уряд підрахував, що за цим показником Одеська область на першому місці в Україні. На другому місці Тернопільська область - 51%, а на третьому - Рівненська (48%).  

Поділитися