07 травня 2020 р. 21:17

ОПЗ відновив співпрацю з українськими хімічними підприємствами щодо перевантаження аміаку

ОПЗ відновив співпрацю з українськими хімічними підприємствами щодо перевантаження аміаку

Минулого тижня, після перерви з 2016 року, Одеський припортовий завод прийняв перші залізничні цистерни з товарним аміаком виробництва українських хімічних підприємств.

Як повідомили у пресслужбі заводу, за декілька днів до цеху перевантаження аміаку АТ «ОПЗ» надійшло 166 цистерн.

«Наше завдання – прийняти хімічну продукцію, зберігати її у сховищах, а потім, по мірі прибуття танкерів-газовозів, відвантажувати на експорт. За роки відсутності відвантаження українського товару у нас значно оновився колектив, який зараз на практиці навчається даному процесу від досвідчених фахівців», - зазначає начальник ЦПА Олександр Васильєв.

На теперішній час АТ «ОПЗ» уклало договори до кінця поточного року на 256 тис. тонн перевантаження української хімічної продукції, яка надходить залізничним транспортом.

Як зазначає в.о. голови правління – директора АТ «ОПЗ» Микола Синиця, ведуться переговори на перевалку ще 60 тис. тонн аміаку на місяць. З початку дії договорів, котрі планується укласти, в ОПЗ сподіваються, що за рік завод вийде до 1 млн тонн перевантаження хімічної продукції.

Таким чином, ЦПА почав збільшувати обсяги своєї роботи, приймаючи аміак для відвантаження на судна не тільки по аміакопроводу, але і в цистернах.

Нагадаємо, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у справі стосовно осіб, які намагались надати неправомірну вигоду у розмірі 5 мільйонів доларів США голові Фонду державного майна України.

Нагадаємо також, що заробітну плата усім робітникам «Одеського припортового заводу» вирішили підвищити, виходячи з фінансових можливостей, які зараз є на заводі.

Раніше наглядова рада ПАТ «Одеський припортовий завод» ухвалила рішення про оновлення складу правління підприємства.

Поділитися