18 січня 2020 р. 15:57

Охорону для пам'ятника «Засновникам міста» знову оберуть без аукціону

Охорону для пам'ятника «Засновникам міста» знову оберуть без аукціону

Управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини Одеської міської ради планує укласти угоду про охорону пам'ятника «Засновникам міста», центральне місце в якому посідає скульптура російської імператриці Катерини II з управлінням поліції охорони в Одеській області.

Про це йдеться у системі електронних закупівель Prozorro.

За даними системи, управління скористалося можливістю провести переговорну процедуру, тому поліція охорони була єдиним учасником тендеру. 

Працівники одеської міськради аргументували таке рішення постановою Кабінету міністрів України, згідно з якою предмети державної частини музейного фонду обов'язково повинні охороняти підрозділи Державної служби охорони МВС (нині це поліція охорони).

Такими предметами, як відомо, є чотири фігури фаворитів цариці, які перебувають на балансі музею Блещунова. Вони залишилися від першого пам’ятника, знищеного більшовиками.

Охорона пам'ятника у 2020 році буде коштувати бюджету міста 1 мільйон 539,5 тисяч гривень.

Попередні тендери також проводилися за переговорною процедурою. У позаминулому році охорона скульптурної композиції коштувала 1  мільйон 303,4 тисячі гривень, а у 2017 році - 738 тисяч гривень.   

Нагадаємо, у 2018 році Одеський апеляційний адміністративний суд відхилив скаргу громадської організації «Січ» про перенесення пам'ятника Потьомкінцям на місце пам'ятника «Засновникам Одеси»

Поділитися