22 липня 2020 р. 14:30

Одеська міськрада погодила чергові пів мільярда кредиту

Одеська міськрада погодила чергові пів мільярда кредиту

Депутати Одеської міської ради на сесії 22 липня погодили запозичення в акціонерного товариства «Альфа-Банк» 500 мільйонів гривень.

За новий кредит проголосовували 38 депутатів (для прийняття рішення потрібно було 33). Два депутати - Марина Лозовенко та Юрій Шумахер заявили про конфлікт інтересів.

Відсоткова ставка за користування кредитними коштами –  11% річних, з можливістю перегляду кожні 6 місяців у разі зміни облікової ставки Національного банку України. Період, на який здійснюється запозичення  – 3 роки від дати підписання кредитного договору, з можливістю дострокового погашення кредиту.

Прийняття рішення супроводжувалося дискусією з підвищенням голосу, під час якого було зазначено. що кредит ще не погоджено міністерством фінансів. 

Як повідомляв Центр публічних розслідувань кредит можуть вибрати і в наступному році, але тендери на більшість об'єктів уже провели. Однак як повідомила заступниця міського голови Світлана Бедрега погодження вже на підписі в міністра.

Загалом поточне скликання міської ради взяло та погодило вже 2,7 млрд гривень, за якими місто повинно виплатити більше мільярда гривень відсотків. 

Цікаво, що на початку каденції міський голова Геннадій Труханов активно виступав проти кредитів та піддав критиці попередніх міських голів.

Нагадаємо, у квітні під час засідання депутатської бюджетної комісії стало відомо, що у цьому році Одеська міська рада освоїть 153,9 млн грн кредиту.

Восени 2018 року Мінфін погодив Одеській міськраді кредит у розмірі мільярд гривень. Ці кошти мерія взяла в "Укргазбанку".

У наступному, 2019 році мерія взяла новий кредит у розмірі 322 мільйона, з якого планувала витратити 100 мільйонів гривень на ремонт вулиці Софіївської

Також торік 20 мільйонів гривень кредиту отримало КП "Одесміськелектротранс". Ці гроші мали піти на закупку нового міського електротранспорту.

Поділитися