12 жовтня 2020 р. 22:20

Одеським лікарням планують виділити 13 мільйонів на кисневе забезпечення

Одеським лікарням планують виділити 13 мільйонів на кисневе забезпечення

Постійна депутатська комісія з питань планування, бюджету і фінансів розглянула два листи департаменту фінансів, що стосується перерозподілу бюджетних коштів на боротьбу з COVID-19.

Голова комісії Оксана Гончарук нагадала, що в березні міська рада дозволила міському голові Генадію Труханову розподіляти кошти на боротьбу з коронавірусом без рішення сесії міської ради, а лише з погодженням від бюджетної комісії. 

Як повідомила в свою чергу директор департаменту фінансів Світлана Бедрега, в листах йдеться про виділення 13 мільйонів гривень на забезпечення киснем клінічних лікарень №1 і №8. 

У листі до депутатів, який під час засідання зачитала директорка департаменту фінансів Світлана Бедрега, зазначено, що кошти підуть на проєктування і капітальний ремонт інженерних мереж медичних газів в міській клінічній лікарні №1 та лікарні №8.

Кошти - це недорозподілені гроші з депутатських фондів. 

Також міська рада має виділити гроші на протиепідемічні заходи під час виборів. На це пропонується виділити більше мільйона гривень. Передбачається придбання санітайзерів, масок для членів комісій та прибирання приміщень кожні дві години. 

Нагадаємо, голова Одеської обласної адміністрації Максим Куций закликав усіх, хто контактував з ним останнім часом, терміново здати тести полімеразної ланцюгової реакції.

Лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я підтвердив за добу 11 жовтня 167 нових випадків COVІD-19 методом тестування полімеразної ланцюгової реакції. 

Лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я зареєстрував за добу 10 жовтня 163 нових випадки COVІD-19 та лише один новий летальний випадок. 

За добу 9 жовтня знову були зафіксовані високі показники захворюваності: виявлено 338 нових інфікованих осіб та 8 летальних випадків, одужали 53 людини. 

Нагадаємо, станом на 9 жовтня на території Одеської області за даними лабораторного центру лабораторно підтверджено новий антирекорд COVID-19 – 403 особи.

Госпіталізувати пацієнтів з COVID-19 з 8 жовтня почали в міську клінічну лікарню №10, де в окремому корпусі, розгорнули відділення на 75 ліжок, з яких 15 - інтенсивної терапії. Про це повідомили в пресслужбі Одеського муніципалітету.

Таким чином, пацієнтів з COVID-19 приймають чотири міські лікарні: інфекційна лікарня, ДКБ №1, МКЛ №10 та дитяча лікарня №3.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися