13 серпня 2020 р. 11:26

Одеський виш планує придбати мікроскоп в компанії-фігуранта справи про розкрадання його коштів

Одеський виш планує придбати  мікроскоп в компанії-фігуранта справи про розкрадання його коштів

Одеський національний медичний університет провів тендер для вибору компанії, в якої купить операційний мікроскоп для нейрохірургічних операцій.

Про це повідомляється в системі електронних закупівель Prozorro.

Згідно даних системи, аукціон очікуваною вартістю закупівлі у 26 мільйонів відбувся 6 серпня. Участь в ньому взяли дві компанії, хоча бажаючих було більше - чотири, однак ТОВ «Технології для життя», та ТОВ «Ортоімпекс» не допустили. 

Таким чином за право продати мікроскоп вишу боролися лише ТОВ «Сервісмед» та ТОВ «Бланком». Переможницею визначили першу компанію, що зголосилася продати прилад за 25 мільйонів 830 тисяч гривень.  

Згідно реєстру юридичних осіб, ТОВ «Сервісмед» зареєстровано в 2012 році в Києві. Кінцевий бенефіціарний власник - Дмитро Власенко, директор Наталія Ліференко.  

В грудні минулого року Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчих щодо доступу до документів, які зберігалися в п'яти банках. 

З матеріалів клопотання вбачається, що впродовж 2016-2018 років група осіб, за попередньою домовленістю з службовими особами Одеського національного медичного університету та інших державних установ, що перебувають під управлінням Міністерства охорони здоров`я України, під час здійснення державних закупівель, використовуючи ряд підконтрольних суб`єктів господарювання, вчинили неправомірні дії. Вони були спрямовані на утворення колективної антиконкурентної діяльності та завищення ринкових цін, що як наслідок призвело до розтрати бюджетних коштів у особливо великих розмірах.  

«У ході досудового розслідування встановлено, що до утворених монопольних формувань можуть належати:ТОВ «Реалтон»,ТОВ «АдванседМедтехнолоджи»,ТОВ «Лівін»,ТОВ «Рімед», ТОВ «Медінтегратор», ТОВ «Медінова»,ТОВ«Медтехнотрейд»,ТОВ «Анна-Мед», ТОВ «Медінтекс», ТОВ «Сервісмед»,ТОВ «Медівей», ТОВ «Алт Україна Лтд», ТОВ «ПротекСолюшнз Україна», ТОВ «ІнтегрейтедМедікал Груп», ТОВ «Прайммед», ТОВ «Ксенко», ТОВ «Сучасна Лікарня»,ТОВ «Альянс-2013» та інші суб`єкти господарювання», - йдеться в усіх п'яти ухвалах.

Нагадаємо, у серпні 2018 року Одеський національний медичний університет одночасно скасував 10 великих торгів. Тоді в ТОВ Сервісмед планували придбати операційний стіл вартістю 1,3 млн грн. Воно ж виграло пізніше скасований тендер на поставку медичних меблів за 4,2 млн грн, а згодом аналогічний на 5,9 млн грн. На той час за останні три роки ця фірма перемогла в усіх оголошених Одеським медуніверситетом тендерах, в яких брала участь. Таких було 11 (на меблі і операційні світильники) загальною вартістю понад 40 млн грн.

На сьогодні за останні п'ять років за даними ресурсу z.texty ТОВ уклало з університетом 12 угод на загальну суму 50,5 мільйонів. 

 

Поділитися