10 листопада 2020 р. 15:24

Одеський лабораторний центр купує ПЛР-тести в «доньки» російської компанії

Одеський лабораторний центр купує ПЛР-тести в «доньки» російської компанії

Державна установа «Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» уклав в жовтні-листопаді низку угод з компанією «Вектор-Бест-Україна» на постачання реагентів для тестування полімеразної ланцюгової реакції та іншого медичного обладнання на загальну суму 1 мільйон 414,7 тисяч гривень. 

Такі дані оприлюднені у системі електронних закупівель Prozorro.

Усі закупівлі проводилися за спрощеною процедурою, яка проводиться для боротьби з COVID-19. 

Товариство з обмеженою відповідальністю «Вектор-Бест-Україна» є дочірньою компанією Акціонерного товариства «Вектор-Бест». 

Компанія «Вектор-Бест», у свою чергу, є найбільшим російським виробником наборів реагентів для лабораторної діагностики. 

Нагадаємо, за добу 9 листопада на території Одеської області за даними лабораторного центру лабораторно COVID-19 підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 608 осіб.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що захворів на COVID-19, тому продовжить працювати на самоізоляції.

Другий етап реагування на поширення коронавірусу стартував в Україні від 9 листопада 2020 року, відколи уся країна переведена на режим карантину вихідного дня. 

За минулу добу на території Одеської області за даними лабораторного центру COVID-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 463 осіб.

За минулу добу на території Одеської області за даними лабораторного центру COVID-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 371 особи.

Станом на добу 7 листопада, за даними РНБО, на території Одеської області коронавірус підтверджено в 502 осіб. За добу зафіксовано чотири летальні випадки та 460 пацієнтів одужали.

На ранок 6 листопада в Одеській області Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України зареєстрував 27 тисяч 330 випадків COVID-19 з початку пандемії. 

За добу 5 листопада зафіксовано 535 нових випадків інфікування коронавірусом, а також п'ять нових летальних випадків. З початку пандемії в регіоні померли вже 410 осіб. Нові летальні випадки зафіксовані у: Одесі - чотири та в Білгороді-Дністровському - один. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися