23 грудня 2020 р. 11:39

Одеський автодор увійшов в ТОП-20 держустанов, що полюбляють дорогі авто

Одеський автодор увійшов в ТОП-20 держустанов, що полюбляють дорогі авто

Служба автомобільних доріг в Одеській області придбала в 2020 році позашляховик Toyota Land Cruiser Prado за 1 мільйон 378 тисяч гривень. 

За цим показником ця установа посіла шосте місце у ТОП-20 видання «Слово і діло».

Найбільшу закупівлю авто державним коштом цього року здійснила автобаза Управління справами Апарату Верховної ради. За даними системи ProZorro, для українських парламентаріїв придбали 14 Toyota Camry на 12 млн 537 тис. грн.

Три Toyota Camry на 2 млн 698 тис. 800 грн закупили для Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. На сайті ProZorro йдеться, що легкові авто придбали для обслуговування державного секретаря міністерства і заступників керівника центрального органу виконавчої влади.

Також Toyota Camry (Premium) за 1 млн 145 тис. 857 грн (з ПДВ) закупили для «Рівнеобленерго». Договір укладений 18 грудня, а період доставки – до 31 грудня, саме під новорічну ялинку.

У провладному тренді й АТ «Чернівціобленерго», яке закупило Toyota Camry за 1 млн 139 тис. 400 грн (з ПДВ). Крім того, підприємство також придбало Hyundai FL за 1 млн 92 тис. 700 грн та Škoda Superb за 1 млн 58 тис. 610 грн.

Люблять Toyota в ДБР, де вирішили взяти два Land Cruiser 150 Prado за 2 млн 114 тис. грн обидва.

Toyota Land Cruiser через державні закупівлі придбало приватне акціонерне товариство НАК «Надра України». Вартість іномарки становить 1 млн 163 тис. 989 грн.

Віддають перевагу Toyota Highlander у Службі автомобільних доріг у Дніпропетровській області та Запорізькому машинобудівному конструкторському бюро «Прогрес». Ці держустанови закупили по одній іномарці, які коштували бюджету понад 1,6 млн кожна.

У Дніпропетровській області є місто Тернівка, яке через систему ProZorro закупило для виконавчого комітету Тернівської міської ради KIA Sorento FL Prestige за 1 млн 162 тис. 172 грн (з ПДВ).

Нагадаємо, Управління Служби безпеки України в Одеській області 7 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «ВІДІ Автострада» легковий автомобіль спеціалізованого призначення за 1,22 млн грн.

Крім того, 7 листопада Управління Служби безпеки України в Одеській області також замовило «ВІДІ Автострада» автомобіль спеціалізованого призначення на базі автомобіля Toyota Corolla 1,6L, CVT, в комплектації City за 604 тис. грн. Автомобіль матиме оздоблення сидінь тканиною, кондиціонер і таке ж саме додаткове обладнання, як у Toyota Camry. Такий автомобіль без додаткового обладнання продають за 485-534 тис. грн.

Єдиним конкурентом «ВІДІ Автострада» теж було ТЗОВ «Сервісний центр "Діамант"» з пропозицією на 800 грн більше. Підприємства теж не торгувалися.

Нагадаємо, 3 грудня Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер на купівлю 3 легкових автомобілів. Чиновники зажадали три автомобілі TOYOTA CAMRY у преміум комплектації.

Також в СБУ пояснили, навіщо обшукали будинок колишнього голови Одеської облради. Служба безпеки України стверджує, що викрила корупційну схему, організовану колишнім керівництвом Одеської обласної ради, зокрема підозрюють колишнього голову ради Сергія Паращенка та директорів низки держпідприємств у незаконному використанні земель Національної академії аграрних наук.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України 10 грудня обшукали помешкання колишнього голови Одеської обласної ради Сергія Паращенка

Поділитися