15 вересня 2020 р. 20:24

Одеський аеропорт списав огорожу на 5 мільйонів

Одеський аеропорт списав огорожу на 5 мільйонів

Працівники Південного офісу Держаудитслужби завершили ревізію фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Одеса», підпорядкованого Одеській міській раді.

Як повідомили у пресслужбі Південного офісу, за період з 1 січня 2017 року по 30 квітня 2020 року аудитори виявили фінансові порушення, що призвели до втрат, на загальну суму 6 мільйонів гривень та інших порушень фінансової дисципліни на суму 2,8 мільйони гривень.

«Через неналежний контроль з боку керівництва КП за списанням об’єктів власності аеропорту на території КП розібрано залізобетонну огорожу без надання відповідним органом управління згоди на списання майна. Залишкова вартість цієї споруди – майже 5 млн грн.
Окрім того, дві підрядні організації на території КП виконували роботи з поточного ремонту будівель та споруд. Аудитори провели контрольні обміри і обстеження та встановили, що необґрунтовано завищено обсяги та вартість виконаних робіт, що призвело до втрат фінансових (матеріальних) ресурсів КП на майже 600 тис. грн. Під час ревізії завдяки аудиторам порушення  усунуто у повному обсязі.
Упродовж 2017 року КП зайво витратило 464 тис. грн на утримання земельних ділянок, право постійного користування якими відповідно до рішень Одеської міської ради було припинено», - йдеться в повідомленні.

Матеріали ревізії передано до Служби безпеки України.

Нагадаємо, що одеські аудитори виявили порушення на суму майже 4 млн грн в Департаменті міського господарства Одеської міської ради.

Нагадаємо також, що Південний офіс Держаудитслужби зупинив операції з бюджетними коштами Державного закладу «Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій «Зелена гірка» Міністерства охорони здоров’я України» через низку виявлених під час аудиту порушень. 

Державна аудиторська служба України звинуватила керівництво Приватного акціонерного товариства «Українське Дунайське пароплавство» в перешкоджанні проведенню державного фінансового аудиту, в пароплавстві відповіли, що аудитори чинять тиск на працівників. 

Поділитися