13 вересня 2020 р. 16:55

Одеська залізниця отримала менше половини компенсації за перевезених пільговиків

Одеська залізниця отримала менше половини компенсації за перевезених пільговиків

З початку року поїзди приміського сполучення регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» перевезли понад 1,1 млн пасажирів пільгових категорій на суму 26,1 млн грн. З них отримано компенсацію від міських та районних адміністрацій в розмірі 11,7 млн грн або 44,8% від необхідної суми.

Про це повідомляється на сайті "Одеської залізниці".

Керівництво філії постійно надсилає листи про вирішення питань щодо компенсаційних виплат та уникнення заборгованості до всіх районних, міських державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад. В повідомленнях зазначається, що невиконання з боку органів місцевої влади вимог чинного законодавства України призводить до збільшення збитковості приміських перевезень залізничним транспортом, що у свою чергу не дозволяє забезпечувати перевезення пасажирів у необхідних обсягах та негативно впливає на технічний стан моторвагонного рухомого складу, який потребує постійного оновлення.

До соціальної групи населення, яка згідно із законодавством користується правом безоплатного проїзду, належить 16 категорій: пенсіонери, особи з інвалідністю, сироти, учасники бойових дій та студенти становлять основну частину пасажирів, які користуються пільгами на залізничному транспорті. 

Нагадаємо, що у 2019 році Верховний суд зобов’язав Офіс великих платників податків державної фіскальної служби підготувати і подати в орган Держказначейства висновок про повернення "Одеській залізниці" суми надміру сплаченого податку на прибуток в розмірі 77 мільйонів 700 тисяч гривень.

А в травні цього року "Одеська залізниця" вже скаржилася на збитковість перевезення пільговиків та заборгованість міських рад та районних адміністрацій. Однак в червні філії компенсували третину витрат на перевезення пільговиків.

Поділитися