22 грудня 2020 р. 22:10

Одеська область стане пілотною у впровадженні проєктів цифрового розвитку регіонів

Одеська область стане пілотною у впровадженні проєктів цифрового розвитку регіонів

Одеська область стала першою, яка визначила пілотні громади, що впроваджуватимуть інструменти цифрової трансформації в регіонах.

Як зазначили в пресслужбі Міністертсва розвитку громад та територій України, їх досвід може стати корисним для проєктів цифрового розвитку по всій Україні.

Міста обласного значення, а саме: Балта, Білгород-Дністровський, Біляївка, Ізмаїл, Подільськ, Теплодар, Чорноморськ та Южне, першими впровадять інструменти цифрового розвитку на місцях. Зокрема, у 2021 році пріоритетними завданнями для них є впровадження та популяризація сервісу Дія на всіх рівнях, розвиток цифрового документообігу, підключення до послуги єМалятко та е-Прописка, забезпечення якості надання послуг у ЦНАП.

Про це було зазначено під час робочої поїздки заступника Міністра з питань цифрового розвитку, цифровізації та цифрової трансформації Олександра Дудченка на Одещину.

Крім того, під час зустрічі було визначено, що Авангардівська селищна рада стане першою громадою України, яка тестуватиме використання документів у ЦНАПах через застосунок Дія.

За словами Олександра Дудченка, успішність проєктів цифрового розвитку регіонів залежить від професійної команди, здатної впроваджувати якісні зміни на місцях. «Для реалізації проєктів цифрового розвитку в регіонах важливим є створення Центрів компетенцій — команд спеціалістів на чолі з профільним заступником голови ОДА, які здатні ефективно впроваджувати цифрові інструменти у своїх громадах», — зазначив заступник Міністра.

Програма цифрового розвитку регіонів, яку Мінрегіон розробляє спільно з Міністерством цифрової трансформації, передбачає проведення реінжинірингу публічних послуг, забезпечення електронної взаємодії між національними реєстрами та реєстрами місцевого самоврядування, запровадження можливості отримання електронних послуг через смартфон, розвиток системи електронного документообігу, забезпечення безперешкодного доступу до високошвидкісного інтернету всіх населених пунктів, запровадження інноваційних технологій у системи управління розвитком міст на засадах концепції розумного міста (Smart city) тощо.

Нагадаємо, Громадський центр правосуддя розпочав навчально-практичну програму «Дружні послуги в громаді» для надавачів правових, адміністративних та соціальних послуг в новостворених обєднаних громадах.

Підготовлені Громадським центром правосуддя фасилітатори допомогли врегулювали конфлікт щодо роботи місцевого ринку в місті Татарбунари.

Поділитися