14 березня 2020 р. 16:51

Одеська мерія планує витратити понад 5,6 мільйона на десять апаратів ШВЛ

Одеська мерія планує витратити понад 5,6 мільйона на десять апаратів ШВЛ

Департамент охорони здоров'я Одеської міськради оголосив конкурс на закупку десять апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

Відповідний тендер опублікований на сайті електронних закупівель Prozorro.

Зокрема, департамент планує витратити 5,68 мільйони гривень на шість апаратів для ШВЛ загального призначення для інтенсивної терапії, та чотири транспортних апарати ШВЛ.

Кінцевий термін подання пропозицій - 13 квітня. Аукціон з вибору компанії, яка поставить до Одеси апарати ШВЛ, запланований на 19 квітня.

Переможець конкурсу має поставити товари у період з 1 травня по 31 грудня 2020 року.

Апарат штучної вентиляції легенів (апарат ШВЛ) - це медичне обладнання, яке призначене для примусової подачі газової суміші (кисень і стиснене осушене повітря) в легені з метою насичення крові киснем і видалення з легких вуглекислого газу. 

Зазначимо, що апарат використовується для хворих, які перебувають у реанімації. Зокрема, у країнах, де є важкі хворі на коронавірус, пацієнтів підключають до апаратів ШВЛ, бо внаслідок ускладнень хвороби вони самі не можуть дихати.

Нагадаємо, на даний час в Україні зареєстровано три лабораторно підтверджені випадки коронавірусу. Одна хвора, літня жінка з Радомишля Житомирської області, померла внаслідок двосторонньої пневмонії. Оскільки у неї була важка стадія хвороби, то її підключали до апарату ШВЛ.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці. 

Поділитися