14 вересня 2020 р. 17:28

Одесаобленерго змінює назву

Одесаобленерго змінює назву

Акціонери товариства «Одесаобленерго» на минулих зборах переназвали його в акціонерне товариство «ДТЕК Одеські електромережі». 

Як повідомили в пресслужбі підприємства, це сталося в межах плану ДТЕК із трансформації Одесаобленерго. 

На підприємстві наполягають, що «ДТЕК Одеські електромережі» й надалі виконуватиме функції оператора системи розподілу електроенергії (ОСР).

Нагадаємо, в квітні минулого року Антимонопольний комітет дозволив компанії ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» на придбання в «VS Energy» акцій «Київобленерго» і «Одесаобленерго» в розмірі, що забезпечує контроль понад 50% в обох підприємствах. 

До того Фонд держмайна України зняв з аукціону пакет акцій ВАТ «Одесаобленерго», який планував продати 20 березня.

На початку жовтня 2017 року Фонд держмайна почав повторну процедуру приватизації 25% акцій компаній «Одесаобленерго», «Сумиобленерго» і «Донбасенерго».

У серпні 2017 року ФДМ продав 25% акцій енергогенеруючої компанії «ДТЕК Дніпроенерго» (Запоріжжя), 25% акцій енергопостачальної компанії «ДТЕК Дніпрообленерго» (Дніпро), 25% акцій енергопостачальної компанії «ДТЕК Донецькобленерго», 25% акцій енергогенеруючої компанії «ДТЕК Західенерго» і 25% акцій енергокомпанії «Київенерго» компанії Ornex, яка входить в групу System Capital Management (SCM) за 3,05 млрд гривень.

Поділитися