24 листопада 2020 р. 19:25

Мінінфраструктури розраховує на 150 мільйонів від концесії Чорноморського порту у 2021 році

Мінінфраструктури розраховує на 150 мільйонів від концесії Чорноморського порту у 2021 році

Міністерство інфраструктури продовжує підготовку нових проєктів державно-приватного партнерства (ДПП) у різних інфраструктурних галузях та активно готує до оголошення нові концесійні конкурси.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Так, вже визначено компанію, яка перемогла за результатами тендеру на відбір консультантів для підготовки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) і конкурсної документації нового концесійного проєкту в порту Чорноморська. Це ТОВ «ЕРНСТ ЕНД ЯНГ».

«У рамках концесії поромної переправи у порту Чорноморська ми плануємо залучити від 150 млн грн інвестицій, які будуть спрямовані на модернізацію залізнично-поромного комплексу порту. За результатами тендеру на відбір консультантів для підготовки ТЕО проєкту, який ми оголосили у серпні цього року, було визначено переможця – компанію «ЕРНСТ ЕНД ЯНГ». Очікуємо в найближчі терміни розробити необхідну документацію, щоб у першій половині наступного року оголосити сам концесійний конкурс», - зазначив Міністр.

За словами Владислава Криклія, за кошти інвестора на об’єкті планується побудувати новий паркінг для вантажівок, термінал для пасажирів та водіїв і станцію техобслуговування для підготовки до продажу автотехніки. Також буде здійснено ремонт підйомного моста, заміну асфальту, встановлення системи відеонагляду на відкритих складах тощо.

Крім цього, Мінінфраструктури активно готує до оголошення ще один конкурс в порту Чорноморська – концесію першого та контейнерного терміналів. Наразі вже відібрані юридичні та технічні консультанти для підготовки пре-ТЕО проєкту. Їх робота буде профінансована Глобальним Інфраструктурним Фондом (GIF), який зголосився підтримати цей важливий для України проєкт. Планується на початку наступного року завершити розробку пре-ТЕО та перейти до ТЕО проєкту, а сам концесійний конкурс провести в кінці 2021 року.

Нагадаємо, Міністр інфраструктури України Владислав Криклій відсторонив від посади директора ДП «Морський торговельний порт "Чорноморськ"» Олександра Попова

Державне підприємство «Адміністрація морських портів України» оголосило тендер для обрання компанії, яка підготує техніко-економічне обґрунтування та конкурсну документацію проєкту концесії залізнично-поромного комплексу державного підприємства «Морський торгівельний порт "Чорноморськ"».

Міністерство інфраструктури розглядало можливість оголошення в 2020 році інвестиційного конкурсу для передачі в концесію майна ДП «Одеський морський торгівельний порт» (ОМТП).

А також, в листопаді минулого року Міністерство інфраструктури України заявило про плани передати готель «Одеса» на баланс Головного представництва Адміністрації морських портів України, в якому концентруються всі непрофільні активи філій АМПУ в портах, зокрема і пасажирський комплекс Одеського порту.

Поділитися