16 лютого 2020 р. 15:48

Майже 60%: Одеська область - лідер за перерахунками грудневих квитанцій за опалення

Майже 60%: Одеська область - лідер за перерахунками грудневих квитанцій за опалення

Кабінет міністрів України стверджує, що мешканцям Одеської області перерахували вартість опалення за грудень, що призвело до зниження ціни загалом на 59%. 

Про це повідомила пресслужба Кабміну. 

Уряд підрахував, що за цим показником Одеська область на першому місці в Україні. На другому місці Тернопільська область - 51%, а на третьому - Рівненська (48%).  

«У січні ще не всі отримали платіжки, але теж є зниження. Важливо порівнювати місяць до місяця - січень із січнем і у підсумку люди за зиму заплатять менше і за тепло, і за газ, ніж торік», - зазначив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час прямого ефіру програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Нагадаємо, раніше директор комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» Ганна Позднякова пояснила, що Одеській міській раді запропонують на найближчій сесії розглянути питання про зниження тарифу за опалення за грудень, але для цього міськраді доведеться виділити КП 27 мільйонів гривень для компенсації неминучих збитків.

На початку січня 2020 року комунальне підприємство «Ізмаїлтеплокомуненерго» відкоригувало вартість послуг опалення. Нарахування за тепло зменшили на 27%.

Южненцям також повернуть чверть ціни на тепло за грудень.

У той же час в Одесі раніше Ганна Позднякова пояснила, чому одесити навряд чи можуть розраховувати на здешевлення тепла.

У той же час, обладнання комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» зношене на 80%, але в 2018-2019 роках керівництво КП навіть не починало працювати до розрахунку обсягу інвестицій необхідних для модернізації

Поділитися