23 березня 2020 р. 19:21

Комісія обласної ради погодилася виділити додаткові кошти на боротьбу с коронавірусом

Комісія обласної ради погодилася виділити додаткові кошти на боротьбу с коронавірусом

Постійна комісія Одеської обласної ради з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності на позачерговому засіданні погодила запропоновану облдержадміністрацією пропозицію стосовно виділення коштів на протидію поширенню інфекційного захворювання COVID-19. 

Про це повідомила голова комісії Євгенія Абрамова

«Згідно з пропозицією Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації, збільшено видатки по загальному фонду на 20 млн 401 тис 795 грн та по спецфонду на суму в 19 млн 598 тис 205 грн (за рахунок зменшення витрат на закупівлю обладнання для онколікарень), а також за рахунок зменшення інших витрат медичних установ на 19 млн 598 тис 205 грн, у тому числі за рахунок медичної субвенції. Крім того, були зменшені видатків по іншим програмам та заходам – по загальному фонду на 3 млн грн та по спецфонду – на 4 млн 400 тис грн. Перерозподіл видатків спрямований на заходи з протидії поширення коронавірусу» – підкреслила вона. 

Нагадаємо, бюджет Одеси через введення карантину за два місяці недоотримає понад 150 мільйонів гривень, і департамент фінансів уже готує проєкт урізання витрат, які не є першочерговими.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися