02 лютого 2020 р. 15:38

Ізмаїльська влада наполягає на тому, щоб Ізмаїл став центром Дунайської філії АМПУ

Ізмаїльська влада наполягає на тому, щоб Ізмаїл став центром Дунайської філії АМПУ

Депутати Ізмаїльської міської ради вирішили звернутися до Міністерства інфраструктури і Адміністрації морських портів України з проханням зробити Ізмаїл центром Дунайської філії АМПУ, що об'єднає усі філії Придунав'я.

Адміністрація морських портів раніше анонсувала стратегічний проєкт переходу до європейської моделі управління «порт-ленлорд», в рамках якої будуть створені механізми комплексного вирішення проблем портів, зокрема й оптимізація системи управління через скорочення кількості філій відповідно до географічного розподілу.

Тож будуть об'єднані морські порти Придунав'я (Усть-Дунайська, Ізмаїла і Рені) в Дунайську філію. Депутатський корпус просить зробити центром Дунайського філії АМПУ саме Ізмаїл та розмістити в місті центральний офіс новоствореної структури.

Пленарне засідання пройшло під головуванням секретаря міськради Сергія Чмиги. Всього було розглянуто 19 питань порядку денного, більшість яких стосувалися затвердження щорічних програм або ж внесення в них змін (оздоровлення дітей, розвиток фізичної культури і спорту, боротьби зі злочинністю, соцдопомоги малозабезпеченим ветеранам праці, людям з інвалідністю), а також стандартно розглянули ряд земельних питань.

Нагадаємо, що міський голова Рені Ігор Плехов в ході недавньої сесії міськради запропонував розглянути питання про підготовку депутатського звернення до Міністерства інфраструктури з приводу об'єднання філій АМПУ в Рені, Ізмаїлі та Усть-Дунайську в один з центром в Ізмаїлі.

Поділитися