18 лютого 2020 р. 17:10

Голова Одеської ОДА лякає підлеглих покаранням, але ще не знає яким

Голова Одеської ОДА лякає підлеглих покаранням, але ще не знає яким

Керівник Одеської ОДА доручив головам районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад розподілити залишки освітньої субвенції до кінця доби.

Про те, як повідомили ІзбирКому, які саме санкції чекають голів РДА в разі невиконання доручення - невідомо.

Наразі кошти не розподілені органами виконавчої влади міст Чорноморськ та Подільськ, а також 14 районів, 13 ОТГ.

Загалом залишки освітньої субвенції спрямовують на оплату праці педагогів, придбання комп’ютерної техніки, оснащення кабінетів засобами навчання, проведення капітальних та поточних ремонтів, підключення до мережі інтернет та придбання шкільних автобусів.

На протипожежні заходи кошти розподілили Балтський, Біляївський, Ізмаїльський, Кодимський, Лиманський та Любашівський райони, а також Біляївська, Новокальчевська, Шабівська, Авангардівська та Маяківська ОТГ.

«У голів РДА та ОТГ був цілий місяць, щоб завершити розподіл коштів. Тепер у вас є час до кінця доби. Кошти мають бути розподілені ефективно, а Департамент освіти і науки це проконтролює. Вимагаю відповідально підійти до цього питання. Саме від ваших рішень залежить якість освіти наших дітей», — підкреслив керівник Одеської ОДА Максим Куций.

Зазначимо, на 2020 рік Одеській області передбачена освітня субвенція у розмірі 88,133 млн грн. Кошти розподілять на наступній сесії обласної ради.

Поділитися