26 серпня 2020 р. 09:45

Фонд гарантування вкладів знов намагається продати олійно-жировий комбінат на Одещині

Фонд гарантування вкладів знов намагається продати олійно-жировий комбінат на Одещині

Повторний продаж пулу активів АТ «Дельта банк» відбудеться 31 серпня на майданчику «Дебтекс Україна» (DebtX) і це буде вже 22 спроба продати ці активи.

Як повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, у складі пулу – 14 прав вимоги за кредитними договорами та 7 майнових прав за кредитами, а також дебеторська заборгованість.

У забезпеченні за кредитами – об`єкти з переробки сільськогосподарської продукції в Одеській області. Деякі активи перебувають у заставі Національного банку й АТ «Укрексимбанк».

Початкова ціна лоту – 460 мільйонів 260 тисяч гривень. Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону.

Йдеться про продаж саме кредитів і прав вимоги, тобто боргів, а не безпосередньо об’єктів нерухомості чи майна у заставі за ними. Це означає, що при купівлі цих активів інвестор отримує можливість працювати з проблемними кредитами.

Зокрема, в заставі за кредитами у складі пулу: комерційна нерухомість загальною площею 39,354 квадратних метрів та земельна ділянка площею 8,58 га, на якій розташована ця нерухомість; діючий олійно-жировий виробничий комплекс із доступом до під'їзної залізничної колії та морського транспортного порту; 5,4 га земель комерційного призначення, на яких передбачалося будівництво морського комплексу з перевантаження зернових та двостороннього пірсу; діючий олійно-жировий комбінат із виробництва маргарину, соняшникової олії та майонезу, розташований на 5,34 га промислових земель поруч із залізничними коліями. Всі ці об’єкти розташовані в Одеській області.

Нагадаємо, останнього разу активи намагалися продати 30 липня.  А до того Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планував провести аукціон з продажу пулу активів АТ «Дельта Банк» 25 червня на майданчику «Дебтекс Україна» (DebtX).

Нагадаємо також, що Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокурора та передав нещодавно проданий з аукціону одеській стадіон «Чорноморець» в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. 

Поділитися