05 серпня 2020 р. 10:30

Депутати Одеської облради збираються звернутись до Кабміну заради підтримки аграріїв

Депутати Одеської облради збираються звернутись до Кабміну заради підтримки аграріїв

В Одеській обласній раді відбулося засідання робочої групи для планування ефективного землеробства в регіонах північного Причорномор’я України в умовах суттєвих кліматичних змін, повідомляє пресслужба Одеської обласної ради.

До дискусії були запрошені представники відділу з питань природокористування апарату обласної ради, Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації, наукових організацій, члени робочої групи, аграрії.

Учасники засідання розглянули аналітичні розрахунки та практичні рекомендації з їх науковим обґрунтуванням щодо розвитку землеробства в регіонах північного Причорномор’я України в умовах суттєвих кліматичних змін, які були напрацьовані робочою групою.

За результатами роботи було прийнято рішення підготувати звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо розробки та затвердження довгострокової державної програми розвитку землеробства в регіонах північного Причорномор’я України в умовах суттєвих кліматичних змін, та, відповідно, звернутися до голови обласної ради Сергія Паращенка з пропозицією щодо винесення даного звернення на найближчу сесію обласної ради.

Нагадаємо, станом на початок червня від посухи в Одеській області постраждало  1 тис. 311 підприємств. Загальна сума збитків склала 6 мільярдів 649 мільйонів 880,2 тисячі гривень. Озимі загинули на площі 498 тисяч 662 гектари.

Раніше ми повідомляли, що на позачерговій сесії Одеської обласної ради депутати звернулися до Верховної Ради України та Кабінету міністрів України за підтримкою для фермерських господарств півдня Одещини, які через посуху виявилися на межі банкрутства і втратили майже весь урожай.

Нагадаємо, що фермерам Одеської області, які постраждали від посухи, виплатять компенсації в розмірі 5 тисяч гривень за гектар.

Поділитися