30 жовтня 2020 р. 22:12

Де в Одесі найдешевше орендувати квартиру

Де в Одесі найдешевше орендувати квартиру

Двокімнатну чи трикімнатну квартиру в Одесі чи Львові можна зняти за ціною оренди однокімнатної квартири в Києві, а найдешевшим в Одесі є Суворовський район.

Загалом в Одесі у третьому кварталі поточного року оренда житла не здешевіла, зазначають експерти OLX. 

А от вартість довгострокової оренди в Києві зросла на 2-26% залежно від району, а кількість пропозицій значно збільшилася. 

У Львові ціни знизилися на двокімнатні квартири в Залізничному (-7%) та Шевченківському (- 6%) районах і на трикімнатні в Галицькому (-4%).

В Одесі квартири як і в Києві дорожчали. Особливо з другого по третій квартал подорожчали однокімнатки в Малиновському та Суворовському районах — на 10%, двокімнатки в Малиновському — на 11%, і однокімнатки в Київському — на 17%. Кількість пропозицій цих квартир, навпаки, трохи зменшилася.

Однокімнатку в Суворовському районі можна винайняти в середньому за 5,5 тис. грн за місяць (варіантів у липні-вересні було понад 1,4 тис.), двокімнатку — за 6 тис. грн (670 варіантів), трикімнатку — за 7 тис. грн (190 варіантів). У Малиновському однокімнатні квартири здають за ті ж 5,5 тис. грн, проте пропозицій більше — 2,2 тис. за 3 квартал. Двокімнатна тут коштує 7 тис. грн на місяць, оголошень же 1,2 тис. За трикімнатку просять у середньому 8 тис. грн, а самих квартир у липні-вересні було 290.

Нагадаємо, життя в Одеській області дешевше, ніж в Черкаській області та в Києві, без урахування оренди життя. Таким виявилися підрахунки журналістів 24 каналу. Вони врахували ціни на деякі продукти, алкогольні напої, ліки, послуги стоматолога, пальне, проїзд у міському транспорті, один день у садочку. 

Поділитися