07 травня 2020 р. 18:24

Через неузгодженість між старим та новим власником обленерго в одеситів могла виникнути заборгованість

Через неузгодженість між старим та новим власником обленерго в одеситів могла виникнути заборгованість

Акціонерне товариство «Одесаобленерго» не було своєчасно проведено перерахунок коштів ТОВ «Одеська обласна енергопостачальна компанія», що в свою чергу могло призвести до виникнення в одеситів перед новим постачальником електричної енергії або до подвійної оплати отриманих послуг та відповідно до ущемлення інтересів усіх споживачів електричної енергії.

Про це повідомили у пресслужбі Одеського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. 

За даними АМКУ, після продажу акцій «Одесаобленерго» було створено ТОВ «Одеська обласна енергопостачальна компанія», яке мало постачати електроенергію споживачам

АТ «Одесаобленерго» мало перерахувати наявну переплату на користь ТОВ «ООЕК», а останнє - зарахувати отримані кошти на користь споживача в рахунок майбутніх платежів за послуги з постачання електричної енергії.

Сума не повернутих коштів за послуги з постачання електричної енергії станом на 1 березня становить близько 7,4 млн грн, стверджують в АМКУ, а кількість суб'єктів господарювання, яким не повернули переплату за отримані послуги з постачання електричної енергії склала 4 тис. 550.

30 квітня 2020 року адміністративна колегія Відділення надала АТ «Одесаобленерго» та ТОВ «Одеська обласна енергопостачальна компанія» обов’язкові для розгляду рекомендації щодо вжиття вичерпних заходів, які б забезпечили повернення переплати усім без виключення споживачам.

Нагадаємо, споживачі Одеської області станом на 1 квітня заборгували Одеської обласної енергопостачальної компанії 593 мільйона 396 тисяч гривень.

Раніше Антимонопольний комітет засіданні 25 квітня дозволив компанії ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» придбання в «VS Energy» акцій «Київобленерго» і «Одесаобленерго» в розмірі, що забезпечує контроль понад 50% в обох підприємствах.

Нагадаємо також, що 15 серпня 2017 року були заплановані торги з продажу 25% акцій ВАТ «Одесаобленерго» зі стартовою ціною - 631 мільйон 300 тисяч гривень, але вони зірвалися, тому що жодна компанія не подала заявок на участь в торгах.

Відзначимо, на початку жовтня 2017 року Фонд держмайна почав повторну процедуру приватизації 25% акцій компаній «Одесаобленерго», «Сумиобленерго» і «Донбасенерго».

У серпні 2017 року ФДМ продав 25% акцій енергогенеруючої компанії «ДТЕК Дніпроенерго» (Запоріжжя), 25% акцій енергопостачальної компанії «ДТЕК Дніпрообленерго» (Дніпро), 25% акцій енергопостачальної компанії «ДТЕК Донецькобленерго», 25% акцій енергогенеруючої компанії «ДТЕК Західенерго »і 25% акцій енергокомпанії« Київенерго »компанії Ornex, яка входить в групу System Capital Management (SCM) за 3,05 млрд гривень.

Поділитися