11 травня 2020 р. 09:27

Через карантин бюджет Одеської області вже недоотримав майже 444 мільйони

Через карантин бюджет Одеської області вже недоотримав майже 444 мільйони

Виконання плану місцевих бюджетів в Одеській області забезпечене на 73%, а загалом в бюджет регіону через зупинку роботи бізнесу на час карантину недоотримав майже 444 мільйони гривень. 

Про це повідомив голова Одеської обласної адміністрації Максим Куций в інтерв'ю виданню LB.ua.

Згідно зі статистичною інформацією, яку прес-служба Одеської ОДА надала виданню після інтерв’ю, у разі продовження дій, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19, місцеві бюджети Одеської області щомісячно будуть втрачати до 200 млн грн. Таким чином до кінця 2020 року обсяги втрат сягнуть близько 1,6 мільярдів гривень. 

В березні Асоціація міст України проаналізувала зміни до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короновірусні хвороб (COVID-19), прийняті сьогодні парламентом і зауважує, що такі ініціативи призведуть до значних втрат місцевих бюджетів і їх розбалансування.

Як повідомили в прес-службі асоціації, за попередніми розрахунками, сума втрат місцевих бюджетів за вказаними податків по Україні складе не менше 6,3 млрд грн, в Одеській області - 260 млн.

Загалом наприкінці минулого року планові доходи обласного бюджету були затвердженні у сумі 5 мільярдів 255 мільйонів 830,6 тисяч гривень.

В березні директор департаменту фінансів Одеської міської ради Світлана Бедрега повідомила, що Бюджет Одеси через введення карантину за два місяці недоотримає понад 150 мільйонів гривень.

 

Поділитися