16 серпня 2020 р. 14:51

Охочих було сім: до двомільярдного тендеру в Дніпропетровській області допустили лише одеситів

Охочих було сім: до двомільярдного тендеру в Дніпропетровській області допустили лише одеситів

Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області допустила до участі в аукціону на право проводити поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-11 Дніпро - Миколаїв (через м. Кривий Ріг) лише дві одеські компанії з семи потенційних учасників. 

Відповідна інформація опублікована в системі електронних закупівель Prozorro.

Загалом йдеться про ремонт окремими ділянками 54 кілометрів траси.

Згідно з даними системи, аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 2 мільярди 135,5 мільйонів гривень має відбутися 17 серпня і єдиними учасниками в ньому будуть ТОВ «Ростдорстрой» та ТОВ «Автомагістраль-південь». 

Відхилили документи компаній: Представництво «Сіногідро Корпорейшн Лімітед», ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво», ТОВ «Миколаївбудцентр», ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС»» та ТОВ «ОНУР Конструкціон інтернешнл».

ТОВ «Ростдорстрой» контролюється компанією на Віргінських островах «Сайдлейк інтернешнл лімітед» в особі чотирьох чоловік: бізнесмена Олександра Жукова, депутата Одеської міськради Юрія Шумахера - представника партії «Довіряй справах», Олександра Рацкевич і Євгена Коновалова.

Власниками ТОВ «Автомагістраль-Південь» є Валерій Коротков і Олег Наливаний.

Нагадаємо, 12 серпня Управління капітального будівництва Одеської міської ради провело тендер для обрання підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт узвозу Деволанівський. До того аукціону також допустили лише ТОВ «Ростдорстрой» та ТОВ «Автомагістраль-Південь». Хоча тоді охочих також було більше: ТОВ «Будівельна фірма «Парітетбудінвест»», ТОВ «Евродор» та «ОНУР Конструкціон інтернешнл».  

Нагадаємо також, що тендерна колегія Антимонопольного комітету прийняла до розгляду скарги ТОВ «Автомагістраль-Південь» і ТОВ «Ростдорстрой» на те, що Служба автомобільних доріг в Одеській області відхилила їх пропозиції по тендеру на середній ремонт дороги Т-16-27 контрольно-пропускний пункт «Серпневе» -Тарутіне-Арциз-Сарата очікуваною вартістю 340 мільйонів 66,9 тисяч гривень.

Обидві компанії увійшли в ТОП-10 рейтингу учасників публічних закупівель, проведених Службою автомобільних доріг в Одеській області в 2018 році, складений аналітиками Ініціативи прозорості в будівельному секторі (CoST). ТОВ «Ростдорстрой» тоді зайняло в рейтингу четверте місце, а ТОВ «Автомагістраль-Південь» - друге місце.

Поділитися